kopshoutKopshout parket bestaat uit houten planken die dwars op de houtnerf zijn doorgezaagd. De jaarringen zijn duidelijk zichtbaar, wat een ander effect heeft dan planken die in de lengterichting van de houtnerf zijn gezaagd.
Kopshout staat weer volop in de belangstelling. Vroeger werd kopshout vervaardigd uit grenen, vuren of eiken. En werd het vaak toegepast als werkplaats vloeren. Tegenwoordig zijn veel meer houtsoorten te verkrijgen, passend voor elk interieur. Kopshout is tot 70% harder, beter bestand tegen druk en geluidsisolerend. Deze vloer is dan ook de eerste keuze voor intensief gebruikte ruimtes zoals winkels of horeca.

Kopshout plaatsen

Kopshout parket plaatsen vergt vakkennis. Het is een kunst om de cirkelvormige jaarringen tot een samenhangend patroon te leggen. Een sterke, droge dekvloer is een must.
Wij lijmen een kopshouten parket rechtstreeks op de vlakke dekvloer, zonder ondervloer of nagels.
De open poriën aan de oppervlakte van kopshout zijn gevoelig voor vocht, met krimpen en uitzetten tot gevolg. Het plaatsen van deze vloer mag nooit gebeuren bij extreme droogte of hoge temperaturen. Gezien de gevoeligheid van kopshout is het niet raadzaam om deze vloer te plaatsen op vloerverwarming.

Kopshout afwerken

Na het verlijmen van de kopse blokjes wordt de vloer in het werk nog enkele malen geschuurd. Daarbij geldt: hoe vlakker de ondervloer, hoe egaler het resultaat. Het onderhoudsgemak van deze vloer hangt nauw samen met de manier van afwerking. Een met olie afgewerkte vloer is een aanrader. Lak zou ook kunnen, maar door zwelling en krimp zal de lak vrij snel breken met duur onderhoud tot gevolg.
Vraag uw parketspecialist eerst om advies. Dat is de moeite meer dan waard!

De voordelen van kopshout

  • Jaarringen geven een bijzonder, landelijk effect
  • Behoort tot de sterkste, houten parketvloeren
  • Zeer grote weerstand tegen druk
  • Geluidsisolerend

De plaatsing van kopshout parket is vrij delicaat.
Vertrouw op Parketwerken Gert Willems voor een professionele plaatsing & afwerking.

Contacteer ons voor gratis advies of een prijsofferte.
Bel 0477 22 97 88 of mail ons